Healthcare & Pharmaceutical

Personal Training Software Market Segmentation by Platform (Cloud-Based, Web-Based, and Others); by Type (Gym Management Software, Nutrition Management Software, Wellness Software, and Others); and by Application (Exercises, Nutrition & Meal Planning, Diet Analysis, Calorie Counter, Sleep Tracker, and Others) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2030

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • October, 2021: Mindbody Inc., to acquire the global workout subscription platform ClassPass, where Mindbody will hold between 60% to 70% stakes of the company.

  • June, 2021: Vagaro to introduce new health and safety features in its wellness software in order to protect the health and safety of wellness industry professionals and their clients.





Get more information on this report: Request Sample PDF

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the personal training software market?

Ans: Growing demand for at-home fitness solutions is estimated to boost the market growth.

2) What would be the CAGR of personal training software market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a significant CAGR over the forecast period, i.e., 2022-2030.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of personal training software market in future?

Ans: The market in the Asia Pacific region is estimated to provide more business opportunities over the forecast period on account of growing health awareness across the region.

5) Who are the major players dominating the personal training software market?

Ans: The major players in the market are Mindbody, Inc., DataTrak International, Inc., ClubReady LLC, TSR Gym Technik Ltd, Virtuagym, WellnessLiving Systems Inc., Curiouser Products Inc., TotalCoaching Inc., P T Distinction Ltd., and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the personal training software market?

Ans: The market is segmented by platform, type, application, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in platform segment in the personal training software market?

Ans: The cloud-based segment is anticipated to hold largest market size over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: The higher chances of injury, due to lack of a trainer on site is estimated to hamper the market growth.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample