Packaging

Cut Flower Packaging Market Analysis by Packaging Type (Bags & Boxes, Sleeves, Wrap Sheets, and Others); by Material Type (Paper & Paperboard, Plastic, and Others); and by Distribution Channel (Retail, Supermarkets, Florists, and Online Sales) – Global Supply & Demand Analysis & Opportunity Outlook 2023-2033

Buy Now
Report ID: 4554 | Published On: Nov 07, 2022

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • Sirane Ltd., to provide EARTHBOARD, a tree-guard that utilizes enhanced water-resistant board and is helpful to keep plants last longer outside. Additionally, all the tree shelters of Sirane Ltd are sustainable, recyclable, compostable, and plastic free.
  • PerfoTec BV to talk about its trial to examine the methods that can increase the shelf life of tulips in PerfoTec LinerBags. These bags are based on Modified Atmosphere Packaging technology and can be useful to keep tulips fresh for many days. 

Global Cut Flower Packaging Market Size, Forecast, and Trend Highlights Over 2023 – 2033




Cut-Flower-Packaging-Market-Scope
Get more information on this report: Request Sample PDF

Cut-Flower-Packaging-Market-Size

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the cut flower packaging market?

Ans: Rising trends of offering flowers on particular occasions are estimated to majorly boost the market growth.

2) What would be the CAGR of cut flower packaging market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~5% over the forecast period, i.e., 2023 – 2033.

3) What are the challenges affecting the cut flower packaging market growth?

Ans: Difficulty in exporting and importing flowers is estimated to challenge the market growth.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of cut flower packaging market in future?

Ans: The market in the Asia Pacific region is projected to hold the largest market share by the end of 2033 and provide more business opportunities in the future.

5) Who are the major players dominating the cut flower packaging market?

Ans: The major players in the market are packaging type, material type, distribution channel, and by region.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, the geographical presence of the company which determines the revenue-generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the cut flower packaging market?

Ans: The market is segmented by Smurfit Kappa Group, Dilpack Kenya Limited, UFlex Limited, PerfoTec BV, Atlas Packaging & Displays, CAMAC HOLDING B.V., Flopak, Inc., Sirane Ltd., and others.

8) Which segment captures the largest market size in florists in the cut flower packaging market?

Ans: The florists segment is anticipated to garner the largest market size by the end of 2033 and display significant growth opportunities.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample