Chemicals and Advanced Materials

Plastic Pigments Market Analysis by Type (Organic, and Inorganic); and by End-use Industry (Packaging, Consumer Goods, Building & Construction, Automotive, and Others) – Global Supply & Demand Analysis & Opportunity Outlook 2023-2033

Buy Now
Report ID: 4428 | Published On: Nov 16, 2022

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • Clariant International Ltd has entered into a partnership with Lintech International, LLC to solely distribute its pigments for the plastics, coating and printing ink markets across the entire United States of America.
  • BASF has planned to increase production capacities for isoindoline yellow pigments by around 70% by 2020, as the demand for high-performance pigments grows.

Global Plastic Pigments Market Highlights Over 2023 - 2033




Plastic-Pigments-Market-Insight-Growth
Get more information on this report: Request Sample PDF

Major-Macro-Economic-Indicators-Impacting-the-Market-Growth

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the plastic pigments market?

Ans: The increasing demand of plastic and plastic products is expected to fuel the market growth in the forecast period.

2) What would be the CAGR of plastic pigments market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~8% over the forecast period, i.e., 2023 – 2033.

3) What are the challenges affecting the plastic pigments market growth?

Ans: The rising awareness of plastic waste along with the possibility of adverse effect on health and environment and stringent rules by government to protect the environment is expected to hamper the market growth.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of plastic pigments market in future?

Ans: The market in Asia Pacific is projected to hold the largest market share by the end of 2033 and provide more business opportunities in the future.

5) Who are the major players dominating the plastic pigments market?

Ans: The major players in the market are Clariant International Ltd, Ferro Corporation, Heubach GmbH, Huntsman International LLC, The Chemours Company LLC, LANXESS, Cabot Corporation, DIC Corporation, Tronox Holding plc, BASF, and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the plastic pigments market?

Ans: The market is segmented by type, end-use industry, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in end-use industry in the plastic pigments market?

Ans: The automotive is anticipated to garner the largest market size by the end of 2033 and display significant growth opportunities.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample