Healthcare & Pharmaceutical

Mesenchymal Stem Cells Market Segmentation by Type (Human MSCs, Mouse MSCs, Rat MSCs, and Others); by Source (Bone Marrow, Umbilical Cord, Adipose Tissue, Molar Cells, and Others); and by Application (Drug Discovery, Injuries, Cardiovascular Myocardial Infarction, and Others) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • November 15, 2021: - Pluristem Therapeutics Inc. the leading biotechnology company, announced the commencement of its multinational Phase III multicenter research on muscle regeneration. 

  • January 28, 2021: PromoCell GmbH to lead a research on immunotherapies through all human primary cells and blood & stem cells, including MHC class I genes HLA-A, -B, and -C.





Mesenchymal Stem Cells Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Healthcare Expenditure per Capita, (USD), 2015-2018

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the mesenchymal stem cells market?

Ans: The growing demand for regenerative treatment, along with growing awareness about stem cells are estimated to boost the market growth.

2) What would be the CAGR of mesenchymal stem cells market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~5% over the forecast period, i.e., 2022 – 2031.

5) Who are the major players dominating the mesenchymal stem cells market?

Ans: The major players in the market are Merck Group, Genlantis Inc., Celprogen Inc., PromoCell GmbH, Cyagen Biosciences, Cytori Therapeutics Inc., Human Longevity Inc., Thermo Fisher Scientific, and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the mesenchymal stem cells market?

Ans: The market is segmented by type, source, application, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in source segment in the mesenchymal stem cells market?

Ans: The umbilical cord segment is anticipated to hold largest market size over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: Very high cost of stem cell treatment is estimated to hamper the market growth.

8) Which region will provide more business opportunities for growth of the mesenchymal stem cells market in future?

Ans: The market in the North America region is estimated to provide more business opportunities for growth over the forecast period owing to the advancement in technology in the healthcare sector.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample