Healthcare & Pharmaceutical

Interlaminar Device Market Segmentation by Product Type (Interspinous Distraction Devices, and Coflex Device); by Surgery Type (Open Surgery, and Minimally Invasive Surgery); and by End User (Hospitals, Clinics, Ambulatory Surgical Centers, and Skilled Nursing Facilities) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • January 2022- NuVasive received clearance from the U.S. Food and Drug Administration for expanded indications of use for Attrax Putty with its comprehensive thoracolumbar interbody portfolio for spine surgery.

  • August 2020- Xtant Medical announced the commercial launch in the United States of the Matriform Si strip for performing spinal fusion procedures.





Interlaminar Device Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Healthcare Expenditure per Capita, (USD), 2015-2018

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the interlaminar device market?

Ans: The major factors driving market growth are increasing advancements in spine surgery technologies, and growing prevalence of spinal disorders globally.

2) What would be the CAGR of interlaminar device market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~4% over the forecast period, i.e., 2022-2031.

5) Who are the major players dominating the interlaminar device market?

Ans: The major players in the market are NuVasive, Inc., Zimmer Biomet, Life Spine, Inc., Xtant Medical, Alphatec Holdings, Inc., and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the interlaminar device market?

Ans: The market is segmented by product type, surgery type, end user, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in the end user segment in the interlaminar device market?

Ans: The hospitals segment is anticipated to hold largest market size and is estimated grow at a robust CAGR over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: Poor healthcare infrastructure in underdeveloped regions is estimated to hamper the market growth.

8) Which region will provide more business opportunities for growth of interlaminar device market in future?

Ans: North America will provide more business opportunities for market growth owing to the increasing number of patients with spinal cord injuries, and well-established healthcare infrastructure in the region.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample