Thermal Printheads Market

Thermal Printheads Market Analysis by Application (Mobile, Receipt, Barcode, Photo, Card Printers, and Others) – Global Supply & Demand Analysis & Opportunity Outlook 2021-2025

Buy Now
Report ID: 4673 | Published On: Feb 06, 2023

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • ITOCHU Corporation announced the social contribution partnership agreement with Shiga Prefecture. The agreement was signed by the governor of Shiga Prefecture, and the president and COO of ITOCHU Corporation, Keita Ishii. In accordance with the Social Contribution Partnership Agreement, ITOCHU will continue to work with Shiga Prefecture in the spirit of "Sampo-Yoshi" to support the SDGs.

  •  Toshiba America Business Solutions, Inc., launches the newest software that enables people to print at any time and place. With its e-BRIDGE® Global Print technology, Toshiba completely streamlines the printing process.


Report Keyword Definition

Report Overview 


Report Tabular Title
test test
test test
test test

Thermal Printheads Market Analysis by Application (Mobile, Receipt, Barcode, Photo, Card Printers, and Others) – Global Supply & Demand Analysis & Opportunity Outlook 2021-2025

Report Description


Get more information on this report: Request Sample PDF

Report Keyword : Growth Drivers and challanges)

Description of Growth Drivers


Market Segmentation

Description of Market segmentation (*)

test test
test test
test test

Regional Synopsys Title

Regional Synopsys Description

?>
Get more information on this report: Request Sample PDF

Key Players Title

    Key Players Description


Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the thermal printheads market?

Ans: Expanding retail and portable thermal printing market, increased use of thermal printers in the healthcare industry, and a higher number of printers connected to IoT are the major factors driving the market growth.

2) What would be the CAGR of thermal printheads market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of 7.4% over the forecast period, i.e., 2022 – 2025.

3) What are the challenges affecting the thermal printheads market growth?

Ans: Constricted functionality offered by thermal printers, significant heating damage, and strict laws and regulations for the printing business are estimated to be the growth hindering factors for the market expansion.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of thermal printheads market in future?

Ans: The market in the Asia Pacific region is projected to hold the largest market share by the end of 2025 and provide more business opportunities in the future.

5) Who are the major players dominating the thermal printheads market?

Ans: The major players in the market are KYOCERA Corporation, ROHM CO., LTD., ITOCHU Corporation, Toshiba Tec Corporation, and Shandong Hualing Electronics Co., Ltd.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, the geographical presence of the company which determines the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the thermal printheads market?

Ans: The market is segmented by application, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in the application segment in the thermal printhead market?

Ans: The barcode segment is anticipated to garner the largest market size by the end of 2025 and display significant growth opportunities.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample