Healthcare & Pharmaceutical

Gastroenterology Disposables Market Segmentation by Affected Organ (Stomach, Esophagus, Small Intestine, Pancreas, Gallbladder, Liver, Colon, and Bile Ducts); and by End User (Hospitals, Clinics, and Diagnostic Centers) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • August 2021- The U.S. Food and Drug Administration (FDA) gave clearance to 3NT’s specialized Peregrine endoscope, which is designed to help diagnose and treat disorders, including polyps and cancers.

  • March 2019- Boston Scientific Corporation received clearance from the FDA for the EXALT Model D Single-Use Duodenoscope for use in endoscopic retrograde cholangiopancreatography (ERCP) procedures.





Gastroenterology Disposables Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Healthcare Expenditure per Capita, (USD), 2015-2018

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the gastroenterology disposables market?

Ans: The major factors driving market growth are increasing cases of infectious diseases across the globe, and growing prevalence of diseases associated with the digestive system.

2) What would be the CAGR of gastroenterology disposables market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a significant CAGR over the forecast period, i.e., 2022 – 2031.

5) Who are the major players dominating the gastroenterology disposables market?

Ans: The major players in the market are Corinth MedTech, Inc., Boston Scientific Corporation, Hill-Rom Holdings, Inc., HOYA Corporation, KARL STORZ SE & Co. KG, and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the gastroenterology disposables market?

Ans: The market is segmented by affected organ, end user, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in the end user segment in the gastroenterology disposables market?

Ans: The hospitals segment is anticipated to hold largest market size and is estimated to grow at a notable CAGR over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: High cost of gastroenterology disposables is estimated to hamper the market growth.

8) Which region will provide more business opportunities for growth of the gastroenterology disposables market in future?

Ans: Asia Pacific region is anticipated to provide more business opportunities over the forecast period owing to the growing technological advancements in the healthcare sector, and large patient pool in the region.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample