Electronics & Smart Devices

Baby Wireless Monitor Market Analysis by Product (Audio Only Baby Monitor, Video Baby Monitor, Pan And Tilt Monitor, Wi-Fi & Remote Baby Monitor and Smart Baby Monitor); by Distribution Channel (Online, And Offline); and by Component (Display, Camera, Audio Device, Sensors And Others) – Global Supply & Demand Analysis & Opportunity Outlook 2023-2033

Buy Now
Report ID: 308 | Published On: Oct 27, 2022

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • A new technology announced by Owlet Baby Care Inc. enables parents to get better sleep, as well as their babies: Predictive Sleep Technology and the Owlet Cam 2.
  • By acquiring Zenatix, Hero Electronix is introducing new solutions to its existing clients and expanding into new markets.

Global Baby Wireless Monitor Market Highlights Over 2023 - 2033




Baby-Wireless-Monitor-Market-Growth
Get more information on this report: Request Sample PDF

Baby-Wireless-Monitor-Market-Growth-Scope

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the baby wireless monitor market?

Ans: High employment rate, increasing purchasing power, coupled with rise in online sales and platforms are the major factors driving the growth of the baby wireless monitor market.

2) What would be the CAGR of baby wireless monitor market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~6% over the forecast period, i.e., 2023 – 2033.

3) What are the challenges affecting the baby wireless monitor market growth?

Ans: High price associated with advanced baby monitors is expected to hinder market growth.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of baby wireless monitor market in future?

Ans: The market in North America is projected to hold the largest market share by the end of 2033 and provide more business opportunities in the future.

5) Who are the major players dominating the baby wireless monitor market?

Ans: The major players in the market are Hero Electronix., Koninklijke Philips N.V., Samsung Electronics Co. Ltd., Dorel Co. Ltd., Lorex Technology Inc., Owlet Baby Care Inc., Sproutling Inc., and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the baby wireless monitor market?

Ans: The market is segmented by product, distribution channel, component and, by region.

8) Which segment captures the largest market size in product segment in the baby wireless monitor market?

Ans: The smart baby monitor segment is anticipated to garner the largest market size by the end of 2033 and display significant growth opportunities.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample