IT & Telecom

Autonomous Mobile Robots for Logistics and Warehousing Market Segmentation by Type (Mobile Picking Robots, Forklifts, Autonomous Inventory Robots, and Aerial Inventory Robots); and by End User (Retail & eCommerce, Healthcare, Food & Beverages, Consumer Electronics, Automotive, and Others) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • April 2021- Kuka signed a major contract with Daimler automotive group that involve the production of at least 1000 robots. With this deal, the company will be continuing a ‘100-year’ partnership.

  • July 2020- OMRON launched HD-1500 mobile robot that has a payload capacity of 1500 kg, and is the strongest and newest addition to the company's series of mobile robots.





Autonomous Mobile Robots for Logistics and Warehousing Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Research and Development Expenditure

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the autonomous mobile robots for logistics and warehousing market?

Ans: The major factors driving market growth owing to the increasing demand for supply chain management, and rising expansion of retail businesses by companies worldwide.

2) What would be the CAGR of autonomous mobile robots for logistics and warehousing market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a robust CAGR over the forecast period, i.e., 2022-2031.

5) Who are the major players dominating the autonomous mobile robots for logistics and warehousing market?

Ans: The major players in the market are Kuka AG, Teradyne, Inc., Clearpath Robotics, Inc., Grey Orange Pte. Ltd., Swisslog Holding AG, and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the autonomous mobile robots for logistics and warehousing market?

Ans: The market is segmented by type, end user, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in the end user segment in the autonomous mobile robots for logistics and warehousing market?

Ans: The retail & eCommerce segment is anticipated to hold largest market size and is estimated grow at a significant CAGR over the forecast period and display lucrative growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: Concerns associated with cybersecurity are estimated to hamper the market growth.

8) Which region will provide more business opportunities for growth of autonomous mobile robots for logistics and warehousing market in future?

Ans: Asia Pacific will provide more business opportunities for market growth owing to the increasing investments in warehousing and logistics in the region.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample