AI in Computer Aided Synthesis Planning Market

AI in Computer Aided Synthesis Planning Market Segmentation by Application (Organic Synthesis, and Synthesis Design); and by End User Industry (Healthcare, Chemicals, and Others) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2030

Buy Now
Report ID: 3809 | Published On: Apr 24, 2022

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • December 2020- PostEra entered a multi-year strategic partnership with Pfizer to develop molecule drug discovery platform based on generative chemistry.

  • December 2019- DeepMatter and AstraZeneca announced a partnership to launch AI-based compound synthesis platform for strengthening the productivity of synthesizing single compound and compound libraries.





AI in Computer Aided Synthesis Planning Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Research and Development Expenditure

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the AI in computer aided synthesis planning market?

Ans: The major factors driving market growth are growing demand to accelerate the process of synthesizing small molecule compounds, and increasing technological advancements in the field of synthesis planning.

2) What would be the CAGR of AI in computer aided synthesis planning market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a notable CAGR over the forecast period, i.e., 2022 – 2030.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of AI in computer aided synthesis planning market in future?

Ans: North America will provide more business opportunities for market growth owing to the high spending to improve healthcare, and rising investments to provide efficient solutions for chemical problems in the region.

5) Who are the major players dominating the AI in computer aided synthesis planning market?

Ans: The major players in the market are DeepMatter Group Plc, Merck KGaA, PostEra, IKTOS, Wiley-VCH GmbH, and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the AI in computer aided synthesis planning market?

Ans: The market is segmented by application, end user industry, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in the end user industry segment in the AI in computer aided synthesis planning market?

Ans: The healthcare segment is anticipated to hold largest market size and is estimated to grow at a robust CAGR over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: Less awareness about the technology in lower economic regions is estimated to hamper the market growth.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample