Chemicals and Advanced Materials

Agricultural Surfactants Market Analysis by Type (Non-Iconic, Anionic, Cationic, and Amphoteric); by Application (Herbicides, and Fungicides); by Substrate Type (Synthetic, and Bio-Based); and by Crop Type (Cereals & Grains, and Fruits & Vegetables) – Global Supply & Demand Analysis & Opportunity Outlook 2023-2033

Buy Now
Report ID: 4525 | Published On: Nov 25, 2022

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • BASF SE signed two partnerships to strengthen its place in bio-surfactants and actives market. The alliance made with Allied Carbon Solutions Co., Ltd helped BASF to increase consumer demand for safe natural products and Holiferm Ltd will help BASF to develop various glycolipids with fermentation-derived ingredients.
  • Wilbur-Ellis Holdings, Inc. introduced EMBRECE-EA, a unique combination of surfactants developed to improve the efficiency of fungicides, insecticides, and miticides. This will provide cultivators a premium coverage and high wetting of spray material on the leaf surface.

Global Agricultural Surfactants Market Highlights Over 2023 - 2033




Agricultural-Surfactants-Market-Scope
Get more information on this report: Request Sample PDF

Major-Macro-Economic-Indicators-Impacting-the-Market-Demand-Analysis

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the agricultural surfactants market?

Ans: Elevating demand for food and scarcity of land are the major factors driving the growth of the agricultural surfactants market.

2) What would be the CAGR of agricultural surfactants market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~7% over the forecast period, i.e., 2023 – 2033.

3) What are the challenges affecting the agricultural surfactants market growth?

Ans: Use of genetically modified seeds and limited use of chemicals and pesticides are the major factor driving the growth of the agricultural surfactants market.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of agricultural surfactants market in future?

Ans: The market in North America region is projected to hold the largest market share by the end of 2033 and provide more business opportunities in the future.

5) Who are the major players dominating the agricultural surfactants market?

Ans: The major players in the market are BASF SE, AkzoNobel N.V., Solvay Group, Wilbur-Ellis Company, Croda International Plc., The DOW Chemical Company, Evonik Industries AG, Huntsman Corporation, Nufarm Limited, Helena Agri-Enterprises, LLC.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the agricultural surfactants market?

Ans: The market is segmented by type, application, substrate type, crop type, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in application in the agricultural surfactants market?

Ans: The herbicides segment is anticipated to garner the largest market size by the end of 2033 and display significant growth opportunities.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample