Healthcare & Pharmaceutical

Home Healthcare Services Market Analysis by Product (Peak Flow Meters, IV Equipment, Coagulation Monitors, and Dialysis Equipment); by Type (Physician Care, Nursing Care, Occupational & Speech Therapy, Physical, Medical Social Services and Others); and by Payer (Private Health Insurance, Public Health Insurance, and Personal Savings) – Global Supply & Demand Analysis & Opportunity Outlook 2023-2033

Buy Now
Report ID: 4438 | Published On: Oct 07, 2022

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • Extendicare, Inc. announced to have come in agreement with Sienna-Sabra LP for sell its 1,048 retirement living suites in Ontario and Saskatchewan, at the worth of USD 307.2 million.
  • Amedisys Inc., announced the strategic acquisition of Contessa Health to add, tech-enabled, higher acuity home hospitals with skilled nursing facilities to Amedy’s home based hospital services.

Global Home Healthcare Services Market Highlights Over 2023 - 2033




Home-Healthcare-Services-Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Global-Healthcare-Expenditure

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the home healthcare services market?

Ans: higher geriatric population, government provided health insurance, expensive hospital beds and increased instances of lifestyle diseases, Alzheimer’s and dementia are few factors likely to drive the market growth.

2) What would be the CAGR of home healthcare services market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~9% over the forecast period, i.e., 2023 – 2033.

3) What are the challenges affecting the home healthcare services market growth?

Ans: Risk of fraud of billing & patient safety, unawares of the service and lack of insurance providers for home healthcare services are few factors likely to restrain the market growth.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of home healthcare services market in future?

Ans: The market in North America is projected to hold the largest market share by the end of 2033 and provide more business opportunities in the future.

5) Who are the major players dominating the home healthcare services market?

Ans: The major players in the market are Amedisys, Inc., LHC Group Inc., Brookdale Senior Living Inc., Trinity Health, AccentCare, Inc., BAYADA Home Health Care, Kindred at Home, Home Instead, Inc., Sompo Care Inc., Extendicare, Inc., and so on…..

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the home healthcare services market?

Ans: The market is segmented by product, type, payer, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in product in the home healthcare services market?

Ans: The dialysis equipment segment is anticipated to garner the largest market size by the end of 2033 and display significant growth opportunities.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample