Healthcare & Pharmaceutical

Healthcare Supply Chain Management Market Analysis by Mode of Delivery (On Premise, and Cloud Based); by Component (Software, Hardware, and Services); and by End User (Healthcare Manufacturers, Healthcare Providers, Distributors, and Logistics) – Global Supply & Demand Analysis & Opportunity Outlook 2023-2033

Buy Now
Report ID: 4588 | Published On: Dec 09, 2022

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • Henry Schein, Inc. announced the complete acquisition of Midway Dental Supply, a wholesome dental distributor providing dental offices and dental laboratories across the Midwestern United States.
  • Oracle Cloud World announces the partnership with NVIDIA. The collaboration aims to tackle customer business issues with accelerate computing and artificial intelligence by providing Oracle Cloud Infrastructure with the whole NVIDIA accelerated computing stack, including GPUs, systems, and software (OCI).

Global Healthcare Supply Chain Management Market Highlights Over 2023 - 2033




Healthcare-Supply-Chain-Management-Market-Analysis
Get more information on this report: Request Sample PDF

Healthcare-Expenditure-Per-Capita

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the healthcare supply chain management market?

Ans: Integration of IoT and blockchain into healthcare supply chain management, higher online sales of medicines and increased partnership among companies are the few factors is to boost the market growth.

2) What would be the CAGR of healthcare supply chain management market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~11% over the forecast period, i.e., 2023 – 2033.

3) What are the challenges affecting the healthcare supply chain management market growth?

Ans: High cost of management software, incapability to collect and analyze data precisely, and risk of cyber-attacks are the major factors to impede the market growth.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of healthcare supply chain management market in future?

Ans: The market in North America is projected to hold the largest market share by the end of 2033 and provide more business opportunities in the future.

5) Who are the major players dominating the healthcare supply chain management market?

Ans: The major players in the market Henry Schein, Inc., McKesson Corporation, Providence Health & Services, Oracle, Syft, Ascension, Ochsner Health, Advocate Health Care, Banner Health, Tecsys Inc., and so on…..

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the healthcare supply chain management market?

Ans: The market is segmented by mode of delivery, component, end user, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in mode of delivery in the healthcare supply chain management market?

Ans: The cloud based segment is anticipated to garner the largest market size by the end of 2033 and display significant growth opportunities.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample