IT & Telecom

Virtual Client Computing Market Segmentation by Deployment (On-Premise, and Cloud); by Solution {Virtual User Sessions (VUS), Virtual Desktop Infrastructure (VDI), and Terminal Services}; and by End Use Industry (BFSI, Retail, Healthcare, Manufacturing, and IT & Telecom) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • June 2021- Microsoft rebranded its virtual desktop infrastructure platform as Azure Virtual Desktop, and added several features for improving security and management for users.

  • April 2019- Fujitsu announced the launch of Virtual Desktop-as-a-Service platform, which is aimed at helping channel partners accelerate their transition for becoming service integrators.





Virtual Client Computing Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Research and Development Expenditure (% of GDP), 2015-2018

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the virtual client computing market?

Ans: The major factors driving market growth are growing adoption of digital workplace services, and increasing trend of using mobile devices and collaboration tools.

2) What would be the CAGR of virtual client computing market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~23% over the forecast period, i.e., 2022-2031.

5) Who are the major players dominating the virtual client computing market?

Ans: The major players in the market are Microsoft Corporation, VMware Inc., Citrix Systems, Inc., Dell Technologies, Inc., Ericom Software, Inc., and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the virtual client computing market?

Ans: The market is segmented by deployment, solution, end use industry, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in the end use industry segment in the virtual client computing market?

Ans: The IT & telecom segment is anticipated to hold largest market size and is estimated grow at a robust CAGR over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: Mobility and cost-controlling challenges associated with virtual client computing are estimated to hamper the market growth.

8) Which region will provide more business opportunities for growth of virtual client computing market in future?

Ans: Asia Pacific will provide more business opportunities for market growth owing to the rising rate of implementation of virtual client computing in data centers and BPOs in the region.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample