Healthcare & Pharmaceutical

Robotic Surgery Market Segmentation by Component (Robotic Surgery System, and Maintenance Service); by Application (Urology, Gynecology, General Surgery, Thoracic Surgery, Cardiac Surgery, Neurosurgery, and Others); and by End User (Research Centers, Ambulatory Surgical Centers, Hospitals, and Others) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • November 2021- Medtronic announced that it will launch robotic assisted surgery procedures in the Indian market, with the aim of improving access to quality healthcare for patients.

  • February 2019- Johnson & Johnson acquired California-based surgical robot startup Auris Health for USD 3.4 billion in cash to expand its digital surgery business.





Robotic Surgery Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Healthcare Expenditure per Capita

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the robotic surgery market?

Ans: The major factors driving market growth are increasing healthcare expenditure across the globe, and growing private and venture funding for medical robot research.

2) What would be the CAGR of robotic surgery market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~12% over the forecast period, i.e., 2022-2031.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of robotic surgery market in future?

Ans: Asia Pacific will provide more business opportunities for market growth owing to the growing demand for surgical robots in China and India, and rising advancements in surgical systems in the region.

5) Who are the major players dominating the robotic surgery market?

Ans: The major players in the market are Accuracy Inc., Intuitive Surgical, Inc., Auris Surgical Robotics, Medtech SA, Stryker Corporation, and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the robotic surgery market?

Ans: The market is segmented by component, application, end user, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in the application segment in the robotic surgery market?

Ans: The urology segment is anticipated to hold largest market size and is estimated grow at a notable CAGR over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: High cost of robotic systems is estimated to hamper the market growth.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample