Healthcare & Pharmaceutical

Polycide Market Segmentation by Form (Liquid, and Solid); and by Application (Pharmaceutical, Food and Beverages, Domestic Cleaning, Industrial Cleaning, and Others) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • January 06, 2022: Valtris Specialty Chemicals Ltd. announced the planned expansion of Benzoylchloride production in Europe.

  • May 14, 2021- J.M. Huber Corporation signed a definitive agreement with RHI Magnesita for acquiring their 50% ownership stake in the joint venture, MAGNIFIN Magnesiaprodukte GmbH & Co. KG.





Polycide Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Chemicals (% of Value Added in Manufacturing) – 2016-2018

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the polycide market?

Ans: Increasing demand for cleansers and disinfectants to boost the market growth.

2) What would be the CAGR of polycide market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~5% over the forecast period, i.e., 2022 – 2031.

5) Who are the major players dominating the polycide market?

Ans: The major players in the market are J.M. Huber Corporation, DynaChem Inc., Purestreak Chemicals, Oleon NV, Lascaray S.A., Chemol Company Inc, Shanghai Jiangqing International, Weifang Maochen Chemical, Valtris Specialty Chemicals ltd., and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the polycide market?

Ans: The market is segmented by form, application, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in form segment in the polycide market?

Ans: The liquid segment is anticipated to hold largest market size over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: High initial investment is estimated to hamper the market growth.

8) Which region will provide more business opportunities for growth of the polycide market in future?

Ans: The Asia Pacific region is anticipated to provide more business opportunities over the forecast period owing to the growing food and beverages industry in the region.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample