Healthcare & Pharmaceutical

Peri-Implantitis Treatment Market Segmentation by Type {Surgical (Bone Regeneration, Open Flap Debridement, and Implantoplasty), and Non-surgical (Mechanical Debridement, Laser Debridement, Antibiotics, and Others)}; and by End-User (Dental Clinics, Hospitals, Pharmacies, and Others) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • January 16, 2022: Neoss Group announced the acquisition of Legend Life Tech, to establish Neoss China, a regional subsidiary of the global implant manufacturing company. Neoss Group aims to expand its global presence in the Asia Pacific region.

  • November 17, 2021: Geistlich Pharma to acquire Meta Technologies S.r.l., along with the employees working for the company. Geistlich Pharma aims to expand its existing offering of oral regeneration specialist, with the acquisition of Meta Technologies S.r.l.





Peri-Implantitis Treatment Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Healthcare Expenditure per Capita, (USD), 2015-2018

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the peri-implantitis treatment market?

Ans: Increasing oral health awareness amongst people is estimated to boost the market growth.

2) What would be the CAGR of peri-implantitis treatment market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~8% over the forecast period, i.e., 2022 – 2031.

5) Who are the major players dominating the peri-implantitis treatment market?

Ans: The major players in the market are Pfizer Inc., Cadila Pharmaceuticals, R.N. Laboratories Pvt. Ltd., Neoss Limited, Basic Pharma Life Science Pvt. Ltd., Dawood and Tanner, Prachi Pharmaceuticals Private Limited, Geistlich Pharma Inc., and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the peri-implantitis treatment market?

Ans: The market is segmented by type, end-user, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in end-user segment in the peri-implantitis treatment market?

Ans: The dental clinics segment is anticipated to hold largest market size over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: Lack of awareness about peri-implantitis, and its difficult diagnosis are estimated to hamper the market growth.

8) Which region will provide more business opportunities for growth of the peri-implantitis treatment market in future?

Ans: The North America region is anticipated to provide more business opportunities over the forecast period owing to the increasing prevalence of oral diseases.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample