Healthcare & Pharmaceutical

Patient Self-Service Kiosk Market Segmentation by Installation (Freestanding, Mobile, Wall-mounted, and Countertop); by Application (Self-Check-in, Floor Map, Prescription Order Refilling and Updating, Collection of Co-Payments, Hospital News, and Others); by End-User (Hospitals, Laboratories, Specialty Clinics, Pharmaceutical Stores, and Others) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • October 13, 2021: CERTIFY Healthcare to join hands with Olea Kiosks Inc., to achieve contactless patient workflows, from onboarding to check-in and payments.





Patient Self-Service Kiosk Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Healthcare Expenditure per Capita, (USD), 2015-2018

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the patient self-service kiosk market?

Ans: Growing adoption of automation in healthcare sector is estimated to boost the market growth.

2) What would be the CAGR of patient self-service kiosk market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~16% over the forecast period, i.e., 2022 – 2031.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of patient self-service kiosk market in future?

Ans: The Europe region is anticipated to provide more growth opportunities over the forecast period owing to the higher adoption of automation in the region.

5) Who are the major players dominating the patient self-service kiosk market?

Ans: The major players in the market are Fabcon, Inc., Slabb Kiosks, EMBROSS Group Pty Ltd., Meridian Kiosks LLC, Olea Kiosks Inc., Aila Technologies, Inc., Advantech Co., Ltd., and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the patient self-service kiosk market?

Ans: The market is segmented by installation, application, end-user, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in end-user segment in the patient self-service kiosk market?

Ans: The hospital segment is anticipated to hold largest market size over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: High installation cost of kiosk is estimated to hamper the market growth.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample