IT & Telecom

Distributed Cloud Market Segmentation by Service Type (Data Security, Data Storage, Networking, and Others); by Enterprise Size (SMEs, and Large Enterprises); and by End-User (BFSI, IT & Telecom, Government, Education, Retail and e-Commerce, and Others) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • January 11, 2022: YesAsia Holdings Ltd. has selected Oracle Fusion Cloud Customer Experience (CX) to automate its marketing platform with AI-driven technology solutions.

  • August 18, 2020: VMware, Inc. announced new VMware vRealize cloud management, on-premises and software as a service (SaaS) offerings to further enable customers to consistently deploy and operate their applications.





Distributed Cloud Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Research and Development Expenditure (% of GDP), 2015-2018

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the distributed cloud market?

Ans: Increasing deployment of cloud computing technologies is estimated to boost the market growth.

2) What would be the CAGR of distributed cloud market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~9% over the forecast period, i.e., 2022 – 2031.

5) Who are the major players dominating the distributed cloud market?

Ans: The major players in the market are Verizon Communications Inc., IBM Corporation, SAP SE, Pivotal Software, Inc., DigitalOcean, Inc., Oracle Corporation, VMware, Inc., Amazon Web Services, Inc., and Axway Software.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the distributed cloud market?

Ans: The market is segmented by service type, enterprise size, end-user, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in enterprise size segment in the distributed cloud market?

Ans: The large enterprises segment is anticipated to hold largest market size over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: Lack of awareness amongst people, and cyber security issues are estimated to hamper the market growth.

8) Which region will provide more business opportunities for growth of the distributed cloud market in future?

Ans: The North America region is anticipated to provide more business opportunities over the forecast period owing to the growing adoption of cloud technologies in the region.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample