IT & Telecom

Biometrics for Banking Financial Services Market Segmentation by Biometric Type (Iris, Face, Fingerprint, Hand, Voice, Signature, and Others); and by Application (Micro-ATMs, KYC, Merchant Payments System, Payment Authentication System, and Attendance System) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2030

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • September 2021- Jordan Kuwait Bank selected Thales for supplying biometric payment cards for contactless EMV transactions. The cards will be distributed to the bank’s World Elite customers, who will be able to enroll biometrics from home.

  • October 2019- UK’s bank NatWest began a 3-month trial of biometric fingerprint credit cards from Mastercard and Gemalto with a total of 150 customers.





Biometrics for Banking Financial Services Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the biometrics for banking financial services market?

Ans: The major factors driving market growth are growing need to offer protection against identity theft and fraudulent transactions, and inability of traditional security systems to provide high security.

2) What would be the CAGR of biometrics for banking financial services market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~12% over the forecast period, i.e., 2022 – 2030.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of biometrics for banking financial services market in future?

Ans: Asia Pacific will provide more business opportunities for market growth owing to the increasing emphasis of BFSI companies to offer highest security to customer transactions through the use of biometrics in the region.

5) Who are the major players dominating the biometrics for banking financial services market?

Ans: The major players in the market are Gemalto N.V., Cyber-SIGN, Inc., Fujitsu Frontech North America, Inc., Ingenico Group SA, and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the biometrics for banking financial services market?

Ans: The market is segmented by biometric type, application, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in biometric type segment in the biometrics for banking financial services market?

Ans: The face segment is anticipated to hold largest market size and is estimated to grow at a notable CAGR over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: Growing complexity of online threats is estimated to hamper the market growth.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample