Healthcare & Pharmaceutical

Quadriplegia Treatment Market Segmentation by Treatment Type (Corticosteroids, Non- Steroidal Anti-inflammatory Drugs, Antidepressants, Anticonvulsants, Narcotic Analgesics, and Antispasmodics & Muscle Relaxants); by Route of Administration (Oral, Intravenous, and Others); and by Distribution Channel (Hospital Pharmacies, Retail Pharmacies, Drug Stores, and Online Stores) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2031

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • In November 2021, researchers in the Northwestern University developed a new injectable therapy that harnesses ‘dancing molecules’ for reversing paralysis and repairing tissues after severe spinal cord injuries.

  • The therapy works by sending bioactive signals to trigger cells, and is aimed for patients with spinal cord injuries who have very few treatment options.





Quadriplegia Treatment Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Healthcare Expenditure per Capita, (USD), 2015-2018

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the quadriplegia treatment market?

Ans: The major factors driving market growth are increasing number of cases of spinal cord injuries, and growing number of road accidents occurring every year.

2) What would be the CAGR of quadriplegia treatment market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~4% over the forecast period, i.e., 2022-2031.

5) Who are the major players dominating the quadriplegia treatment market?

Ans: The major players in the market are Sanofi SA, AstraZeneca plc, GlaxoSmithKline plc, Johnson & Johnson Services, Inc., Bristol Myers Squibb Company, and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the quadriplegia treatment market?

Ans: The market is segmented by treatment type, route of administration, distribution channel, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in the route of administration segment in the quadriplegia treatment market?

Ans: The oral segment is anticipated to hold largest market size and is estimated grow at a notable CAGR over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: High cost of quadriplegia treatment is estimated to hamper the market growth.

8) Which region will provide more business opportunities for growth of quadriplegia treatment market in future?

Ans: North America will provide more business opportunities for market growth owing to the presence of sophisticated technologies for treating quadriplegia, and high annual medical cost for treating acute spinal cord injuries.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample