IT & Telecom

AI Powered Storage Market Segmentation by Storage System {Direct Attached Storage (DAS), Network Attached Storage (NAS), and Storage Area Network (SAN)}; by Storage Architecture (File, and Object-Based Storage); and by End User (Enterprises, CSP, Government, BFSI, and Telecom) – Global Demand Analysis & Opportunity Outlook 2030

Buy Now

Preview Analysis

Request Insights
Inflation and Looming Recession to Haunt Businesses:

In 2022 & 2023, market players expected to sail in rough waters; might incur losses due to huge gap in currency translation followed by contracting revenues, shrinking profit margins & cost pressure on logistics and supply chain. Further, U.S. economy is expected to grow merely by 3% in 2022. Purchasing power in the country is expected to fell nearly by 2.5%.
On the other hand, European countries to see the worst coming in the form of energy crisis especially in upcoming winters!! Right after COVID-19, inflation has started gripping the economies across the globe. Higher than anticipated inflation, especially in western world had raised concerns for national banks and financial institutions to control the economic loss and safeguard the interest of the businesses. Increased interest rates, strong USD inflated oil prices, looming prices for gas and energy resources due to Ukraine-Russia conflict, China economic slowdown (~4% in 2022) disrupting the production and global supply chain and other factors would impact each industry negatively.


In The News

  • August 2021- NVIDIA announced that it has made NVIDIA Base Command Platform, a hosted AI development hub available in North America. It provides an instant access to powerful computing infrastructure wherever their data resides.

  • June 2021- Hewlett Packard Enterprise announced its breakthrough HPE GreenLake cloud platform for delivering on-premises offerings for scalable and secure cloud services.





AI Powered Storage Market
Get more information on this report: Request Sample PDF

Research and Development Expenditure

Key Questions Answered in the Report

1) What are the major factors driving the growth of the AI powered storage market?

Ans: The major factors driving market growth are mounting need among organizations to refresh their storage architecture, and increasing volumes of data generated.

2) What would be the CAGR of AI powered storage market over the forecast period?

Ans: The market is anticipated to attain a CAGR of ~27% over the forecast period, i.e., 2022 – 2030.

4) Which region will provide more business opportunities for growth of AI powered storage market in future?

Ans: Asia Pacific will provide more business opportunities for market growth owing to the high adoption of latest technologies in the region, especially in the region.

5) Who are the major players dominating the AI powered storage market?

Ans: The major players in the market are Intel Corporation, NVIDIA Corporation, IBM Corporation, Cisco Systems, Inc., Dell Technologies, Inc., and others.

6) How are the company profiles selected?

Ans: The company profiles are selected based on the revenues generated from the product segment, geographical presence of the company which determine the revenue generating capacity as well as the new products being launched into the market by the company.

7) What are the segments in the AI powered storage market?

Ans: The market is segmented by storage system, storage architecture, end user, and by region.

8) Which segment captures the largest market size in the end user segment in the AI powered storage market?

Ans: The BFSI segment is anticipated to hold largest market size and is estimated to grow at a notable CAGR over the forecast period and display significant growth opportunities.

8) What are the challenges affecting the market growth?

Ans: Growing concerns associated with data privacy are estimated to hamper the market growth.

Let Us Hear About Your Requirements:

Submit Your Request For Proposal (RFP)

Submit RFP    Buy Now Download Research Report Sample